2020-11-09

Emil är produktchef på Story Media: ”Jag vill göra kunderna till rockstjärnor”

Som 22-åring blev Emil Berglund från Västerås headhuntad till Framtidsmedia och växte snabbt i sin roll som Account Manager. På bara några år har han gjort en karriärresa inom FMG-koncernen och i dag är han ansvarig för Dagens Industris produkter i Story Medias portfölj. – The sky is the limit på Story Media. Har du drivkraft och tydliga idéer kan du komma hur långt som helst inom det här bolaget, säger han.
Emil SM

Hösten 2016 började Emil Berglund arbeta på Framtidsmedias säljavdelning. Efter att ha sålt printannonsytor i Dagens Nyheter en tid fick han upp ögonen för det digitala. Sajten Di Digital lockade och när den dåvarande produktansvarige gick vidare till en annan roll tog Emil över ansvaret.

– Jag fick en senior tjänst efter sex månader på Framtidsmedia och kände att jag ville arbeta mer med digitala produkter. Då fick jag möjlighet att gå över till Story Media, vars fokus ligger på digital marknadsföring och när jag fick chansen tog jag först över ansvaret för Di Digital och sedan hela portföljen med Dagens Industris produkter, säger han.

 

”Handlar om att bygga värde för kunderna”

Som produktchef ansvarar Emil för Dagens Industris utbud som bland annat inkluderar nativeartiklar, podcasts och retargetingannonsering; en produkt han själv var med och utvecklade. Han levererar mot uppsatta mål, utbildar Story Medias säljare kring produkterna, håller kontakt med Dagens Industri och vidareutvecklar ständigt affären och företagets erbjudanden.

– I mitt arbete är jag dels ansvarig för mina egna konton, men jobbar också med att finslipa prismodeller och ta fram bättre erbjudanden. Allt handlar om att kunna bygga mervärde för kunderna och det är det jag brinner för. Det är väldigt häftigt att få arbeta med företag som kan förändra näringslivet.

 

Förmedla en tydlig vision

Hemligheten bakom hur man lyckas växa som säljare ligger i relationsbyggandet, förklarar Emil. Man behöver lyssna på kunden och jobba som ett team, samtidigt som man tänker långsiktigt och förmedlar en tydlig vision.

– I dag målar jag upp jag en vision redan i första samtalet med en potentiell kund och agerar som en rådgivare. Jag förklarar vikten av att bygga ett långsiktigt värde; långsiktiga, starka relationer är också det som kan få både mig och kunden att växa inom näringslivet och förtroendet leder till att de själva presenterar sin budget och ger mig ansvar för att skräddarsy ett upplägg. Jag vill göra kunderna till rockstjärnor på sina egna bolag – då blir det ett bra samarbete.

 

”Det finns ingen broms här!”

Vill man göra karriär inom sälj och växa både i sin roll och som person är Story Media rätt ställe.

– Det finns ingen broms här. Story Media är ett ställe där du får hjälp och utlopp för din energi, idéer och kreativitet. Men du får också vägledning i hur du ska uppnå din fulla potential och implementera dina idéer på marknaden. De som driver bolaget har gjort det som många av oss vill göra i den här branschen och kan hjälpa dig både med livspusslet och din karriärstege, avslutar han.

 

Blir du nyfiken på att veta mer om oss?

Läs mer om vilka tjänster vi har ute och skicka din ansökan med cv och personligt brev till ansokan@storymedia.se!
Vill du lära känna oss ännu bättre kan du även spana in vår Instagram @storymediasthlm eller ringa vår rekryterare Linda Wells på:  070 410 3304
Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

08 - 124 562 10
info@storymedia.se
Kontakta oss
info@storymedia.se