2020-01-06

Linnéa, 27: ”Med rätt inställning kommer man långt på Story Media”

Hon började sin karriär som frisör men insåg snart att hon egentligen brann för att sälja. Efter några jobb i butik började Linnea Olsson, 27, arbeta på Story Media – och hon stortrivs. "Som säljare behöver man vara både orädd och lösningsorienterad, vilket jag är. Min blekingska dialekt har dessutom visat sig vara en fördel", säger hon.

Linnea Olsson är 27 år gammal och kommer från Karlshamn. Hon läste till frisör under gymnasietiden och hade för sju år sen planerat en snabb mellanlandning i Stockholm – men hon åkte aldrig därifrån.
– Planen var att jag skulle vidare till Jönköping för att studera, men jag fick en kort anställning på en förskola i Stockholm så jag stannade kvar.

Efter en kort anställning på förskolan dök ett erbjudande om ett butiksjobb upp och det dröjde inte länge innan Linnéa insåg att hon trivdes som fisken i vattnet med säljandet – men kanske inte just i butik.

– Jag insåg att jag ville jobba med något som gynnade mig och som skulle få mig att utvecklas, vilket jag inte kände att jag kunde göra i butik. Jag var redo att ta det ett steg längre.

Brinner för försäljning
Linnea klev in i försäljningsvärden som telefonförsäljare för platsannonser. Försäljning var det hon brann för, men hon trivdes inte helt och hållet. Hon sökte sig dock inte vidare förrän en möjlighet som Account Manager på Story Media landade i hennes knä.

– En kompis till mig hade varit på intervju hos dem och tipsade mig om att gå dit, vilket jag gjorde. Jag träffade många härliga, positiva människor och kände på en gång att här vill jag vara.

Linnéa berättar att hon blev förvånad av det positiva och kärleksfulla sättet hon bemöttes av sina nya kollegor på.

– Det var helt otroligt hur hjälpsamma alla var – och är! Som ny behövde jag aldrig be om hjälp för att komma igång, vi arbetar tillsammans och gläds av att lyfta varandra och varandras arbete. När man säljer och plingar i klockan får man kramar från alla håll – det finns verkligen ingen missunnsamhet på Story Media. Mina kollegor frigör mig från söndagsångesten och jag ser alltid fram emot att träffa dem.

Stolt över produkten
Varje dag när hon ringer och presenterar olika marknadsföringsmöjligheter för företag känner hon sig stolt.
– Jag hjälper dem att synas för rätt målgrupp och jag tror verkligen på produkten jag erbjuder, vilket är avgörande när det kommer till att hjälpa kunder. Att produkten vi säljer är så pass bra är dock bara ett plus i kanten – det är kollegorna som gör jobbet värt att gå till.

I dag har Linnéa jobbat på Story Media i drygt ett år och hon fortsätter att klättra inom företaget. Förutom underbara kollegor finns det mycket hon tycker om med Story Media; bland annat utvecklingsmöjligheterna man får och friheten av att välja själv.

– Jag har precis hoppat på ett nytt projekt och ska erbjuda kunder möjligheten att synas i Sveriges största gravidapp. Det känns otroligt att få chansen att utvecklas inom det man tycker om. Vill man coacha eller bli teamchef så finns det flera möjligheter att nå de målen. Har man rätt inställning och den lilla extra viljan så kommer man långt på Story Media, avslutar hon.

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

08 - 124 562 10
info@storymedia.se
Kontakta oss
info@storymedia.se