2019-03-22

Bakom kulisserna på videoproduktionen

Framtidsmediagruppen är en levande plats med bred kompetens inom en rad olika områden. I samma lokaler som Story Media sitter systerbolaget Great Story Video Productions – produktionsbolaget med det där lilla extra där den ena dagen inte är den andra lik. Men vad gör de egentligen? Häng med bakom kulisserna för att lära känna våra vänner ännu bättre.

På Great Story Video Productions jobbar Maggie (producent), André (producent) och Jocke (postproduktion) tillsammans med praktikanterna Malin och Joel. Bolaget grundades i december 2016, men produktionsavdelningen drog igång rejält i augusti 2017. Med ett litet team kan arbetsuppgifterna komma att bli väldigt varierande och mångsidiga.

– Varje roll kan egentligen innefatta åtta olika titlar, men det är också det som är så roligt. En gång fick jag till och med agera hiss-stoppare i en film. Jag fick alltså ligga i hissingången för att se till så att dörrarna inte skulle gå igen, säger Jocke och skrattar.

Att agera hiss-stoppare kanske inte är den mest återkommande aktiviteten, men en vanlig dag kan innehålla allt ifrån inspelningar, filmklippning och kreativa möten till pitcher eller ett besök i SVT:s kostymförråd. En sak är däremot säker – det finns en stark mentalitet kring att allt är möjligt och det är inte ofta man säger nej till en förfrågan från kund.

– Vi är ett ungt företag som hela tiden tar oss an nya utmaningar för att kompetensutveckla oss själva och prova på nya saker. Visst är vi ett litet team, men vi är också en stor arbetsplats med mycket liv och kompetens i de andra bolagen där alla hjälps åt. Vi är ett starkt litet maskineri helt enkelt, säger Maggie.

En dag på Great Story Video Productions
Vi hänger med Maggie, Jocke och André under en dag för att få en närmare inblick i hur arbetsprocessen kan se ut.

06.00
André och Joakim är uppe med soluppgången för en reklamfilmsinspelning med en kund ute i ett naturreservat. Förutom att vara regissör får André även ställa upp som statist och åka fyrhjuling – och får alltså en mångsidig roll dagen till ära.

10.00
Maggie har ett produktionsmöte med en kund över Skype. När mötet är slut åker hon iväg till en ljudstudio för att spela in en voice-over.

12.00
André och Jocke kommer tillbaka till kontoret från inspelningen och det är dags för lunch, tillsammans med Story Media-gänget såklart.

13.00
Efter lunch tar Jocke hand om materialet som filmats och börjar klippa. Maggie och André träffar en frilansfotograf som kommer över på fika för att prata om nästa projekt.

14.00
Dags för ett kreativt möte kring en nyproduktion! Alla är med och det blir en brainstorming-session utan dess like med idéspåning på vita tavlan.

15.00
För lite miljöombyte och ny inspiration sätter sig André på ett café i krokarna och börjar skriva på ett manus för en ny kund. Jocke och Maggie passar på att ta ett avstämningsmöte med säljarna och Market Activation-teamet.

16.00
Denna eftermiddag bjuder på filmvisning för en nyklippt film innan den ska gå till kund. Dagen avslutas med en uppsamling och avstämning inför inkommande projekt.

17.00
Dags att gå hem!

 

Vill du läsa mer om Great Story Video? Besök deras hemsida här.

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

08 - 124 562 10
info@storymedia.se
Kontakta oss
info@storymedia.se