2019-05-09

Från designer till produktionsledare: ”Här finns det rum för kreativitet”

För Linnéa, 25, har kreativiteten alltid varit en stark drivkraft. I sin roll som designer och produktionsledare får hon ta sig an spännande projekt och utmana sig själv för att hela tiden utvecklas. - Det är hur kul som helst, säger hon.

Design har alltid legat Linnéa varmt om hjärtat. Under tre år studerade hon informationsdesign med inriktning informativ illustration på Mälardalens Högskola. Efter studierna hann hon med att jobba som både grafisk formgivare och nyhetsgrafiker innan hon snubblade över en annons som designer på Story Media.

– Jag har alltid varit intresserad av design, men inte varit säker på vad jag vill göra inom området då det är så brett. Däremot har det varit självklart att jag ska plugga och jobba med det. När jag hamnade på en jobbsajt och såg Story Medias annons så kändes det som något för mig – så jag tog chansen och sökte, säger hon.

Sagt och gjort skickade Linnéa in en ansökan och fick tjänsten. Trots en start som designer gick hon på bara ett år till att även ta på sig en roll som produktionsledare. Nyfikenhet och förmågan att vilja genomföra och prestera var bara några av de saker som drev henne.

– Jag kom in som ganska grön och fick snabbt chansen att växa inom företaget. Är det något jag har lärt mig här så är det att man inte ska vara rädd för utmaningar, utan istället våga slänga sig ut i det okända. Jag började som designer och visste inte riktigt vad det innebar att vara produktionsledare, men möjligheten dök upp så jag tog den – och det är jag väldigt glad för idag. Nu får jag göra både och vilket är hur kul som helst.

Rum för kreativitet och utveckling

Att Linnéa trivs så bra i sin roll beror framförallt på den frihet och variation som ges. Att komma med idéer, ta egna initiativ och driva projekt framåt är något hon får göra dagligen.

– Jag har mycket frihet att ta ut svängarna och ta egna beslut. Här finns det verkligen rum för kreativitet. För mig är det viktigt att inte begränsa sig till en sak och fastna i det utan istället få göra olika saker för att utvecklas, säger hon.

Nu har Linnéa varit på Story Media i 1,5 år och trivs lika bra nu som hon gjorde i starten. Utöver det hon beskriver som en stark laganda och en konstant härlig stämning är det också möjligheten till att ständigt lära sig nya saker som gör att hon älskar att jobba här.

– Det är nyttigt att våga hitta egna lösningar och söka sig fram till svar. Då upptäcker man kanske nya egenskaper och kompetenser hos sig själv som man inte trodde att man hade. Story Media är en väldigt bra arbetsplats och skola för den som vill växa och klättra inom olika områden. Vi hjälps åt och stöttar varandra i allting. Vi är liksom som ett kompisgäng – och det känns väldigt unikt.

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

08 - 124 562 10
info@storymedia.se